Door 30 augustus 2012 2 Comments

Stralende toekomst

Een van de vele bellers naar MenS woont in een normale wijk in ‘s-Hertogenbosch. Ziek, al vele jaren. Door straling: hoogfrequent en laagfrequent. Na vele mislukte pogingen is er uiteindelijk een manier gevonden om het huis redelijk te beschermen tegen alle stralingsbronnen, de vele GSM/UMTS zendmasten, C2000 systeem, hoogspanningskabels, draadloze netwerken uit de straat. Zelf heeft ze uiteraard allang alle sterke schadelijke stralingsbronnen zoals DECT en mobiele telefoons de deur uit gedaan. ‘Mooi, opgelost’, zou je denken. Niet dus. Zodra deze mevrouw een stap buiten de deur zet gaat het mis. Persoonlijk kennen wij meer van dergelijke voorbeelden. Bijvoorbeeld die oersterke politieagente. In de WAO beland door straling van de militaire radarsystemen in de omgeving van Soesterberg. Doodziek, al jaren.

In Nederland is straling overal en de wildgroei gaat onverminderd door. Zo bieden steeds meer bedrijven en instellingen (ziekenhuizen, scholen, bibliotheken, restaurants) als ‘service’ toegang tot draadloze netwerken aan via WiFi. Ongevraagd is zo een onontkoombaar continue bombardement aan straling ontstaan. Je zult er maar zo gevoelig voor zijn dat je meteen klachten krijgt, dan word je veroordeeld tot een leven als vluchteling in je eigen land. Helaas geldt dit al voor 3 tot 5% van de bevolking.

Het tij keert
Tot voor kort kregen deze mensen bij huisarts, GGD, gemeente en overheid te horen dat klachten in ieder geval niet door straling veroorzaakt konden worden, omdat dat niet bewezen was. Men kon kiezen tussen niets doen, medicijnen nemen om de symptomen te onderdrukken of naar de psychiater gaan. Maar sinds 15 juni 2012 is er weer hoop. Het Kennisplatform Elektromagnetische Velden, een wetenschappelijk adviesorgaan van de overheid, stelt in zijn Kennisbericht ‘dat de klachten die elektro-gevoeligen ervaren reëel zijn, ernstig kunnen zijn en de kwaliteit van leven nadelig kunnen beïnvloeden.’ Eindelijk!! En nu? De bal ligt bij de politiek. Heeft u daar al enige beweging gezien? Heeft men enig besef van het feit dat dit advies betekent dat het huidige beleid drastisch herzien moet worden? Wij zien het niet.

Hoe verder?
De concrete vraag van deze mevrouw is wat MenS gaat doen aan dit probleem. We zetten de hoofdpunten op een rij;

– Zolang er geen garantie is voor de volksgezondheid wordt het voorzorgsprincipe gehanteerd.
– De overheid creëert stralingsarme plaatsen waar elektrogevoelige mensen kunnen bijkomen.
– Zwakke personen en kinderen worden beschermd door in openbare gebouwen, zeker in ziekenhuizen, verzorgingstehuizen en scholen, alleen bekabelde toepassingen toe te staan.
– Openbaar maken van het Zwitserse COFAM2 onderzoek.

Zodra MenS in de Tweede Kamer vertegenwoordigd is, hebben we de middelen om dit in concrete wetsvoorstellen te vertalen. Dus als dit onderwerp u aan het hart gaat, stem dan op partij voor Mens en Spirit, lijst 12. Wij beloven u: uw gezondheid stellen wij boven financiële belangen!

Alja Hoeksema, Kandidaat Tweede Kamer-verkiezingen voor Partij voor Mens en Spirit, plaats 11

Posted in: Gezondheid

2 Comments on "Stralende toekomst"

Trackback | Comments RSS Feed

  1. michak schreef:

    Ik ben nieuwsgierig of infrarode signalen de UMTS en GSM signalen kunnen vervangen. Die schijnen mij minder schadelijk. Of zouden die insecten storen ’s nachts? Natuurlijk heb je dan minder bereik, maar ik hoef zelden te telefoneren buiten de stad.

  2. Maria schreef:

    Zou het niet geweldig zijn om daar een groter stralingsvrij gebied van te maken en daar bijen te houden? En wie weet welke kleine kwetsbare wezens nog meer.
    Als straling idd een van hun grootste problemen is, wordt het daar nog druk. Bij bijen ben ik er overigens ook van overtuigd dat we ze hun eigen voedsel moeten laten. Maar dit is off-topic.

Post a Comment

You must be logged in to post a comment.