Door 7 december 2016 0 Comments

Nadert het omslagpunt?

Partij voor Mens en Spirit maakt zich klaar voor de verkiezingen. Ditmaal niet alleen, maar MenS zoekt de samenwerking met andere partijen met wie er gemeenschappelijke doelen te vinden zijn. We vormen een paraplu, of zonniger bezien: een parasol allen tesamen. Samenwerking is de sleutel. Een eendrachtige mensheid begint met de bewustwording dat een ego alleen maar wil winnen “ten koste van …”  Op het moment dat we samen ieder met minder genoegen nemen krijg je bij elkaar opgeteld méér. Omdat de onderlinge strijd van het winnen-ten-koste-van immers altijd verlies oplevert…

Het tij is bezig te keren.   Prof. Jan Rotmans verbindt nu talloze vernieuwende experts. Prof. Ewald Engelen staat kandidaat bij collega Partij voor de Dieren. Veel mensen worden zich steeds meer bewust van de ironie van een groeiende economie gekoppeld aan groeiende armoede, uitbuiting en milieubederf. Om niet te spreken van afkalvende zorg, vangnetten. Als makke schapen zullen wij participeren, koste wat kost?

Steeds meer mensen zien dat geld geen waarde heeft als je het meteen weer kwijt raakt, geen leefbare leefomgeving meer hebt, als de grondstoffen op zijn en de zeeën vervuild. De leden van Mens en Spirit, en vele anderen, hebben in januari 2015 het Burgerinitiatief van OnsGeld.nu gesteund. 115.000 handtekeningen (bijna 2 Kamerzetels waard). Wij zien in, met zijn allen, dat we voor het lapje gehouden worden. Het is een poppenkast. Wat is het antwoord op acht jaren van crisis? Het geld wordt weggetrokken weg uit de echte economie (ieders portemonnee), door voortdurend te bezuinigen, en het geld wordt teruggegeven aan de grote beleggers, door een Europese Centrale Bank die € 80.000.000.000 per maand (!) besteedt aan het opkopen van waardepapieren tegen een te hoge prijs. Per jaar is dat een 1 met twaalf nullen. Cadeautjes voor de superrijken? Deskundigen vermoeden dat 10% de echte economie bereikt, en dat 90% aan de strijkstok hangen blijft.

Het land Griekenland, dat overigens een kleinere staatsschuld had dan Nederland, is door de EU sinds 2011 gigantisch door de mangel gehaald en dat gaat nog dagelijks door. Ten onrechte. Want als we alle landen van Europa bekijken: (NRC) … dan zien we een totale schuld die in nog geen 1000 jaar afgelost zou kunnen worden. Niet omdat wij Europeanen lui zijn, maar omdat geld uit het niets komt, en geld terugverdwijnt in het niets zodra schulden afgelost worden. Het Europese geld zou verdwijnen voor we klaar waren met aflossen. Het is een kaartenhuis, een schimmenspel, een stoelendans … de Keizer heeft geen kleren aan. Partij voor Mens en Spirit prikt door de rook, de luchtspiegelingen en de sprookjes heen. Samen met anderen.

Een samenleving met een MenSelijke maat … hoe mooi zou dat zijn. Angst en liefde kunnen niet tegelijk op 1 plek zijn. Waar angst is, groeit bureaucratie. Waar liefde is, groeit vrijheid. MenS is niet bang om voor een derde keer geen zetels te halen. MenS doet mee om de aandacht te vestigen op de olifant in de hoek van de Kamer, die zovelen proberen niet op te merken. Want alles hangt samen. Wegkijken helpt niet.

Volg ons op facebook:

elephanti

Posted in: Uncategorized

Post a Comment

You must be logged in to post a comment.